i follow you -->

Thursday, 15 September 2011

Cara Takutkan Hantu

POCONG:hantu yang berbungkus macam lepat pisang ni memang mudah dicari kelamahannya..kita cuma perlu buka tali pengikat di atas dan rentap kain balutannya..dah tentu pocong ni akan malu kerana kerana dia takpakai apa-apa pun selain kapan pembungkusnya..

LANGSUIR:hantu ini suke pandang muka kite,jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil menjerlikan lidah..kalau tidak pon,tunjuk cermin muka kat langsuir,pasti dia malu sebab mukanya hodoh..

PONTIANAK:hantu yang suka ketawa..kalau terserampak ngan pontianak,kita pon mesti kena ketawa sama..kalau boleh mengilai lebih kuat dari dia,tentu pontianak tu boring..

HANTU RAYA:hantu ni suka beraya dan suka menjadi tuannya..cara mengalahkannya senang saja.buatlah macam anda sedang sambut hari raya tiap kali jumpa hantu raya,bagi dia duit raya, ajak main meriam buluh,kacau dodol,anyam ketupat dan jaga lemang,tentu hantu ini taubat tak mau kacau kita sebab banyak betul kerja dan aktiviti dia kena buat..

HANTU GALAH:hantu inilah yang paling tinggi di muka bumi..kalau terserempak dia,kita hendaklah meniarap di bawah kangkangnye,kemudian ketawa sambil tunjuk anunye..pasti hantu galah ni boring dan malu yang teramat sangat..

JERANGKUNG:hantu ni ade kulit nipis..tinggal rangka saje..paling mudah untuk menewaskannya,iaitu lari ke rumah yang ade bela anjing..geranti jerangkung lari lintang pukang sebab takut kena kerkah dek anjing tadi..

TOYOL:lagi senang nak kalahkan..bagi duit satu sen berguni2..nanti si toyol ni ingat duit emas,lepas tu dia pikul baalik bagi tuannya..lepas tu sahlah dapat penampar jepun dari tuannya kerana mane nak tukar duit satu sen banyak tu??