i follow you -->

Tuesday, 13 December 2011

SPM is over !



HIPPP HIPPP HOREEYY! SPM is OVER!  Akhirnye aku bukan budak sekolah lagi. Korang tahu betapa gembiranya aku time ni? Conteng-conteng baju & baling-baling tepung :) Hari terakhir aku pakai baju sekolah, lepas ni takde daa :') Pasni kite dah tak same-same macam kat sekolah lg, huhh dalam mase yg same aku tak boleh tipu perasaan aku, aku sedih dengan PERPISAHAN kita. Aku harap kite semua still CONTACT2 okeyh? Aku sayang semuanya <3 Korang ar kelas paling BEST aku penah masuk. Semuanya kite harungi same2, ketuk ketampi ramai-ramai mase tak siap keje BI kan? walaupun malu tp seronok. Kelas lain selalu cakap kelas kite SPORTING & BEST. Memang pon, gaduh-gaduh kite pon tak payah kene pujuk, nanti okey sendiri kan? Korang jangan lupe aku okey? Nanti pas RESULT SPM kua, kite pegi buat REUNION ok? Kite imbas kembali masa kita bersama-sama :) Seronok. Happy sangat satu kelas ngn korang. Korang tahu tak masa aku dapat tahu aku masuk 4BUDI, aku demam sebab aku terpisah dgn kawan yang lain, tapi aku silap. Aku terhibur sangat satu kelas ngn korang. Dah macam family sendiri. Korang semua sentiasa dihati aku. I LOVE YOU ALL.
*KENANGAN 2010-2011 <3

Thursday, 17 November 2011

Minggu Pertama SPM 2011.

Alhamdulillah selesai sudah menduduki paper BM, BI, SEJARAH & MATHEMATIC SPM 2011.Okey soalannye boleh tahan senang, BM kertas 1 pasal kebaikan belajar berkumpulan. BM kertas 2 pulakk aku amik, ciri-ciri kawan yang baik, memang best dpt tajuk ni :) Paper 1 BI pulak pasal give a talk, huhuu boleh laa, hentam sikit-sikit, mule-mule ade la hafal  Paper 2 kua pasal ' person I admire' mang best laaa, sume lirik lagu BI aku masuk kann, hahaa. Haa, sejarah memang senang, seronok. banyak KBKK kua awal laa. gelak je manjang. Ok tadi punn paper mathematic, due2 paper leh tahan susah, yaallah memang tawakal je aku skang. Mampu tulis air mate je kot kat kertas tu, heee. Lehlak soalan spot tak masuk! Tapi takpelaa, patutnye dari form 4 dah ready, salah diri juge kan kan? Terima jel a.Sok takde paper. so relaks-relaks, study AGAMA ISLAM & SCIENCE lak. Wish me luck yahh babe, hope soalannye senang & dipermudahkan oleh-Nya. Aminn ♥




Sunday, 16 October 2011

Aku Sedih

nape dengan hidup aku sekarang? nape allah duge aku banyak sangat, dari aku lahir sehingga kini aku tak pernah rase betul-2 gembira macam mane orang lain rase. nape aku dicipta dengan dengan banyak dugaan? aku juge manusia biase. aku cube lupekan masalah aku dari kecil, tapi sekarang aku diberitahu sesuatu yang cukup buat aku terjatuh dan menangis. aku sakit buah pinggan dan kemungkinan hati aku sakit. aku dah tak boleh aktif macam dulu, aku cepat penat. di saat aku terjatuh seperti ini, ada kah kawan-2 aku membantu aku? tiada. aku cume sesal. di mana kawan-2 yang aku sanjung? mungkin saat jasad aku terkujur baru dorang sedar kehilangan aku? yaallah, aku sayang semua orang. aku tahu korg patut gembira bkn sedih seperti aku, korang sehat, korg harus abiskan mase remaje dgn kegembiran. saat aku lihat dorang bahagia aku turut merase walaupun hati aku menangis, ape dorang sedar tu semua?  susah aku nak meluahkan ape yg aku rase. aku takut dorang akan cakap aku macam-2. aku berharap aku takkan senang lagi berkawan lepas ni. seandainya aku pergi dulu, aku harap korang tak rase sedih mcm mane aku rase, korang tahu tak sedih aku ni sakitt sgt, sakit dri penyakit yg aku hidap ni! korang tak rase, dan aku harap korang tak rase. aku diberi dugaan sejak 3 hari aku dilahirkan, korang tak mcm aku, hidup kita jauh berbeza dan aku takkan bagi korang rase dunia aku yg terseksa ni! sakittt! aku menaip ni semua dalam air mate dan kesesakan nafas aku untuk meluahkan segala. aku bukan mintak dihargai, tapi aku nak rasa disayangi oleh kawan-2.

Friday, 14 October 2011

Watching Al Hijab At Jusco Bukit Raja.

Hari rabu 12.10.2011 aku g tengok wayang dengan nana, berdue je. Kiterang amik seat couple, sebab takot. Kiterang tengok cite Al-Hijab mang seram gile babi ah. Leh plak mase masuk wayang tu sume usha kiterang sebab amik seat couple, ape peduli kan? selipar fipper nana lak tercabut sebab aku pijak. haha SORRY! time cite tu start sampai habis, asik menjerit jee. tp kiterang kua awal 30 minit. huhuhu. Kua je wayang tu kiterang berdue je kat lorong2 tu, leh sesat lak, banyak gile lorong, haha tak jumpe pintu utama pon, takot2 pon sempat lagi snap2 picture kat lorong tu ;p memang kelakar plus takot ah! balik lak usha IRWAN FIKRI, haha dak FB die tgh makan ngn member die kat meru, saje jee kaco die, jerit2 name die tapi die tak tahu tu kiterang, haha. sorry. Pastu g antar helmet lalu satu lorong kelapa sawit ni, gelap gile babi, aku taknak lalu, tapi nana kate lalu je takdepape, kiterang pon lalu, mengaji2 lah aku. hahaa. sampai kat ujung nana leh cakap aku mane pernah lalu gelap2 kat ctu, cibai jee! Pas anta helmet tu, nak kua dari kawasan uma tu nampak sorg laki china men msg dlm gelap sorg2, terkejot aku, hahaaa! Cian die, die pon terkejot. Ni tempoh lagi satu kawasan gelap, ade due org laki india follow kiterang, aku pon bwak moto laju2, nasib bek tak ape2. hahaa. papepon hari penuh cabaran ni :)

Sunday, 9 October 2011

Di Mana Tempat Kita Di sana?

7 PERKARA GANJIL.

Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual. Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s. w. t. Dia berkata, "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7 perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut. Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat."

" Golongan yang pertama, aku lihat mayat yang pada siang harinya menghadap kiblat. Tetapi pabila aku menggali semula kuburnya pada waktu malam, aku lihat wajahnya telahpun membelakangkan kiblat. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" tanya pemuda itu. " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang telah mensyirikkan Allah s. w. t. sewaktu hidupnya. Lantaran Allah s. w. t. menghinakan mereka dengan memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat, bagi membezakan mereka daripada golongan muslim yang lain," jawab ahli ibadah tersebut.
 

Golongan yang kedua, aku lihat wajah mereka sangat elok semasa mereka dimasukkan ke dalam liang lahad. Tatkala malam hari ketika aku menggali kubur mereka, ku lihat wajah mereka telahpun bertukar menjadi babi. Mengapa begitu halnya, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang meremehkan dan meninggalkan solat sewaktu hidupnya. Sesungguhnya solat merupakan amalan yang pertama sekali dihisab. Jika sempurna solat, maka sempurnalah amalan-amalan kita yang lain,"

Golongan yang ketiga yang aku lihat, pada waktu siang mayatnya kelihatan seperti biasa sahaja. Apabila aku menggali kuburnya pada waktu malam, ku lihat perutnya terlalu gelembung, keluar pula ulat yang terlalu banyak daripada perutnya itu." " Mereka itulah golongan yang gemar memakan harta yang haram, wahai anak muda," balas ahli ibadah itu lagi.

" Golongan keempat, ku lihat mayat yang jasadnya bertukar menjadi batu bulat yang hitam warnanya. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah itu, " Wahai pemuda, itulah golongan manusia yang derhaka kepada kedua ibu bapanya sewaktu hayatnya. Sesungguhnya Allah s. w. t. sama sekali tidak redha kepada manusia yang menderhakai ibu bapanya."

" Golongan kelima, ku lihat ada pula mayat yang kukunya amat panjang, hingga membelit-belit seluruh tubuhnya dan keluar segala isi dari tubuh badannya," sambung pemuda itu. " Anak muda, mereka itulah golongan yang gemar memutuskan silaturrahim. Semasa hidupnya mereka suka memulakan pertengkaran dan tidak bertegur sapa lebih daripada 3 hari. Bukankah Rasulullah s. a. w. pernah bersabda, bahawa sesiapa yang tidak bertegur sapa melebihi 3 hari bukanlah termasuk dalam golongan umat baginda," jelas ahli ibadah tersebut.

Golongan yang keenam yang aku lihat, sewaktu siangnya lahadnya kering kontang. Tatkala malam ketika aku menggali semula kubur itu, ku lihat mayat tersebut terapung dan lahadnya dipenuhi air hitam yang amat busuk baunya," " Wahai pemuda, itulah golongan yang memakan harta riba sewaktu hayatnya," jawab ahli ibadah tadi.

Golongan yang terakhir yang aku lihat, mayatnya sentiasa tersenyum dan berseri-seri pula wajahnya. Mengapa demikian halnya wahai tuan guru?" tanya pemuda itu lagi. Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai pemuda, mereka itulah golongan manusia yang berilmu. Dan mereka beramal pula dengan ilmunya sewaktu hayat mereka. Inilah golongan yang beroleh keredhaan dan kemuliaan di sisi Allah s. w. t. baik sewaktu hayatnya mahupun sesudah matinya."

Ingatlah, sesungguhnya daripada Allah s. w. t kita datang dan kepadaNya jualah kita akan kembali. Kita akan dipertanggungjawabkan atas setiap amal yang kita lakukan, hatta amalan sebesar zarah. Wallahua'lam..



Bila aku bace ni, SUMPAH ade rase sedih sgt. Yelaaa kite tak tahu tempat kite kat mane kan. Kadang-kadang bila bace bende macam ni, rase TAUBAT tu datang tapi kenape yee? kenape kejap jee? Aku pun tak tahu laa, sedih pon ade. Maybe syaitan banyak bertenggek kat kepala ni kan? Iman tak berapa nak kuat, papeponn  aku berdoa ALLAH tunjukkan jalan tok aku, yelaa dunia semakin tua. Same-same kite renungkan (''.)

Thursday, 6 October 2011

-NORNABILAH NADIAH BINTI ZAINUL ABIDIN.
-18 MAY 1994.
-FROM TAMBAK JAWA, JERAM.
she is my best friend forever. i know him since form 1. first time i spoke to him, she too arrogant. long time we became close. all the stories we share together. we also share a favorite. sometimes we are fighting, but for a brief time. i love my friendship with him. although we are not the same class since form 3, we are still friendly as before. Time i was sick, she gave me the apple came up to her accident. so sweet for me. i thank him. i hope that my friendship with him forever! 
-SITI AISHAH BINTI SHAHARUDDIN.
-4 NOVEMBER 2011
-FROM KAMPUNG BUKIT KERAYUNG, KLANG.
she is my best friend forever, too. we have three real friends. i remembered the time her birthday, she brought the cake for us to eat together at the back of the class. she is very clever in school. she did not choose friends because it can be friends with him. she is always able to award outstanding students in the school. i am proud to be her friend. she is so beautiful for me. i would not forget him. i promise :)

-NUR SHAHIRAH BINTI ISMAIL.
-19 JUNE 1994.
-SUNGAI SERDANG, KAPAR.
she most my sporting friends. she was a small person. i love to bully him. if i go to any she identified with it. i was never bored with her friends. happy to be friends with him. she is very open minded. we had one head in whatever we do. thanks shira for being my friends.

- NURUL YASMIN BINTI KAMIL.
-13 OCTOBER 1994.
-JERAM.
she is my barbie. she's very cute. she has a handsome boyfriend. i like to be friends with her ​​because she always remember me. she is always calling me late at night to chat. this makes me lose bored. thanks for everythings. i love you.





 -PRINCESS AWIEN SHEYRIN.
-22 DISEMBER 1994.
-GOMBAK/KLANG.
iknow him from my friends, pija. but we became close when met on facebook. we went out together. they laughed together. i enjoyed very friends with him. i hope i make friends with him forever. i love him very much. u never forget me okay.

SPM Time Table.


ISNIN 14.11.2011
8.00pagi - 10.15pagi - BAHASA MELAYU KERTAS 1 ( 2 jam 15 minit )
11.00pagi - 12.15tengahari -  PENDIDIKAN SENI VISUAL KERTAS 1 ( 1 jam 15 minit )
2.00petang - 4.30petang - BAHASA MELAYU KERTAS 2 ( 2 jam 30 minit )

SELASA 15.11.2011
8.00pagi - 9.45pagi - BAHASA INGGERIS PAPER 1 (1 jam 45 minit )
10.30pagi - 12.45tengahari - BAHASA INGGERIS PAPER 2 ( 2 jam 15 minit )
2.00petang - 3.15petang - TASSAWUR ISLAM KERTAS 1 ( 1 jam 15 minit )

RABU 16.11.2011
8.00pagi-9.00pagi- SEJARAH KERTAS 1 ( 1 jam )
10.00pagi-12.30tengahari- SEJARAH KERTAS 2 ( 2 jam 30 minit )
2.00-4.30petang - TASSAWUR ISLAM KERTAS 2 ( 2 jam 30 minit )

KHAMIS 17.11.2011
8.00pagi-9.15pagi - MATHEMATIC PAPER 1 ( 1 jam 15 minit )
10.00pagi-12.30tengahari - MATHEMATIC PAPER 2 ( 2 jam 30 minit )

ISNIN 21.11.2011
8.00pagi - 10.00pagi - PENDIDIKAN ISLAM KERTAS 1 ( 2 jam )
11.15pagi - 12.55tengahari - PENDIDIKAN ISLAM KERTAS 2 ( 1 jam 40 minit )

KHAMIS 24.11.2011
8.00pagi-9.15pagi - SCIENCES PAPER 1 ( 1 jam 15 minit )
10.00pagi-12.30tengahari - SCIENCES PAPER 2 ( 2 jam 30 minit )

KHAMIS 1.12.2011
8.00pagi-9.15pagi - PERDAGANGAN KERTAS 1 ( 1 jam 15 minit )
10.00pagi-12.00tengahari - PERDAGANGAN KERTAS 2 ( 2 jam )
2.00petang-5 petang - PENDIDIKAN SENI VISUAL KERTAS 2 ( 3 jam )

SELASA 13.12.2011
8.00pagi - 9.30pagi - SAINS PERTANIAN KERTAS 1 ( 1 jam 30 minit )
10.00pagi - 12.00tengahari - SAINS PERTANIAN KERTAS 2 ( 2 jam )

hahaa, cuakkan? takdelaa cuak sangat, sebab berselang2. tapi ni laa mase depan ku! dah laa trial ade yang tak buat sebab bella tak sihat kann? jangan la time SPM nanti bella sakit, emmm. bella harap dan mampu berdoa lulus dengan cemerlang dalam SPM setelah kecundang dalam PMR :) harapan aku tinggi study nye taknak, hahaa. taktahu nape malass sgt, try gak rajinkan diri, huhuu. tanpa kejayaan sape laa nak pandang kite zaman sekarang ni kan? betol tak? emm harap kali ni membuah kan hasil, korang pon doa2 kan laa bella yee! aminnn.

Wednesday, 5 October 2011

Sifat Wanita Mengikut Bilangan.


KENALI WANITA :)

a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua,... keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan
sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi
semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan
pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis
 
WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas
menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu


WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah

Friday, 23 September 2011

Masa Kecil Saya.

ni mase kecik-2 dulu, hehe. sihatkan? smpai skang sehat. ;p sume pic ni amik time duk kat RAWANG,
sebenarnye malu nak tunjuk aku time kecik-2 malu laaa. haha, tak bape nak comel. ngee. papepon rindu time TADIKA, rindu kat nathalia, sonia, raihan alia, fainz & fatin nut nabila, hehee. tp taktaw nak carik dorang ktner, hope 1 ari nanti jumpe lah ekk :D 
      *TADIKA ANGGERIK SERI TERENTANG, RAWANG.


Saturday, 17 September 2011

Cerita Si Cilik Bergambar.

name die PUTERI NUR YASMIN. haaa ni laa bakat yg ku asah dari kecik ni ;D tp suke2 jerr.
die tak minat jadi model pownn, model muslimah. hehehe. time ni bella saje je pakai kan die tudung,
comel gak kan? hehee. hope diteruskan lerr bertudung. suke tgok. korang tak suke? tu korangnye pasal.
err lagi satu muke dak ni same aw ngn bella time kecik-2, orang cakap kiterang ADIK BERADIK tapi
sebenarnya dia anak sedare bella je die darjah due baru. hekhekk.



Thursday, 15 September 2011

Selamat Hari Malaysia.

SELAMAT HARI MERDEKA & MALAYSIA :)
love u malaysiaa <3

*Semoga malaysia aman tenteram untuk selamanya selepas kita dijajah.
Sama-sama kita hargai tanah tumpah darah kita!
Sayangi MALAYSIA, sentiasa dihati.
Tiade seindah malaysia, tempatku dilahirkan dan dibesarkan.
Merdekakan diri dan juga minda kita semua :)
MERDEKA MERDEKA MERDEKAAA! :)

Cara Takutkan Hantu

POCONG:hantu yang berbungkus macam lepat pisang ni memang mudah dicari kelamahannya..kita cuma perlu buka tali pengikat di atas dan rentap kain balutannya..dah tentu pocong ni akan malu kerana kerana dia takpakai apa-apa pun selain kapan pembungkusnya..

LANGSUIR:hantu ini suke pandang muka kite,jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil menjerlikan lidah..kalau tidak pon,tunjuk cermin muka kat langsuir,pasti dia malu sebab mukanya hodoh..

PONTIANAK:hantu yang suka ketawa..kalau terserampak ngan pontianak,kita pon mesti kena ketawa sama..kalau boleh mengilai lebih kuat dari dia,tentu pontianak tu boring..

HANTU RAYA:hantu ni suka beraya dan suka menjadi tuannya..cara mengalahkannya senang saja.buatlah macam anda sedang sambut hari raya tiap kali jumpa hantu raya,bagi dia duit raya, ajak main meriam buluh,kacau dodol,anyam ketupat dan jaga lemang,tentu hantu ini taubat tak mau kacau kita sebab banyak betul kerja dan aktiviti dia kena buat..

HANTU GALAH:hantu inilah yang paling tinggi di muka bumi..kalau terserempak dia,kita hendaklah meniarap di bawah kangkangnye,kemudian ketawa sambil tunjuk anunye..pasti hantu galah ni boring dan malu yang teramat sangat..

JERANGKUNG:hantu ni ade kulit nipis..tinggal rangka saje..paling mudah untuk menewaskannya,iaitu lari ke rumah yang ade bela anjing..geranti jerangkung lari lintang pukang sebab takut kena kerkah dek anjing tadi..

TOYOL:lagi senang nak kalahkan..bagi duit satu sen berguni2..nanti si toyol ni ingat duit emas,lepas tu dia pikul baalik bagi tuannya..lepas tu sahlah dapat penampar jepun dari tuannya kerana mane nak tukar duit satu sen banyak tu??

She Is Very Beautiful

Who is in the image above? 
She is miss vietnam world. 
She is very beautiful in my opinion. 
She was a woman who should be admired. 
Her beauty is reflected with sufficient height. 
I love her own beauty.

Wednesday, 14 September 2011

Cara Lelaki Kencing

Berikut adalah pemahaman mengenai cara LELAKI kencing.
Lelaki normal : Masuk ke toilet, sekiranya penuh, keluar dan kencing di balik pokok.
Lelaki rempit : Selalu ikut member member nya ke toilet walaupun dia tidak nak buang air kecil.
Lelaki juling : Curi2 pandang lelaki di sebelahnya ketika sedang kencing.
Lelaki pemalu : Jika merasa di lihat di intai oleh orang lain, air kencingnya tidak keluar,
tapi pura2 kencing, kemudian keluar dan kembali lagi kemudian untuk kencing sesi kedua.
Lelaki suka berangan: Membuka seluar dalam dan lalu kencing di atas seluar sendiri.
Lelaki effisien : Meskipun terasa nak kencing, tapi ditahan dulu sampai masa untuk
buang air besar, baru kemudian melakukan keduanya dalam satu waktu. Sungguh effisien.
Lelaki pemabuk : Suka kencing atas kaki sendiri.
Lelaki palsu: Kencing di toilet wanita!
Lelaki cover : Pakai seluar yang abis dikencinginya.
Lelaki serabai : Pakai seluar yang dikencinginya dulu tapi di cium dulu seluar dalamnya
kot kot sudah bertukar bau durian.
Lelaki kreatif : Kalau kencing kakinya diangkat satu…
Lelaki rambu : Suka kencing jiran tetangga
Lelaki funky: Kencing di tempat public.
Lelaki sial : Selalu kencing kawan kawannya
Lelaki kaki enjoy : Kencing sambil mengeluarkan bunyi bunyi ghairah
Lelaki jimat masa : Cuma buka zip, keluarkan anu dia pastu terus pancutt
Lelaki moody : Biasanya pakai pampers
Lelaki kurang ajar : Kencing dan di ikuti dengan kentut.
Lelaki buta huruf : Kencing di toilet yang di letakkan sign ROSAK atau Tandas Sedang Di Bersihkan.
Lelaki hiphop : Kencing sambil kejang2 breakdance
Lelaki pembenci : Kencing dah ludah kencing sendiri
Lelaki ramah : Suka ajak orang sebelah bersembang sambil kencing, tak kira sapa kat sebelah dia.
Lelaki percaya diri : Selepas kencing, anunya dibawa berjalan jalan ke sinki.
Lelaki pelupa : Selepas kencing, keluar toilet, terburu buru masuk balik sebab ada beberapa titis lagi air kencing yang tertinggal.
Lelaki dermawan : Kencing tak keluar tapi tetap bayar 20 sen.

Aidilfitri 2011

Raya 2011, meriahkann? Bolehlaa dari tahun-2 lepas, hehee. Dari raye pertama- raye kelima memang
penuh dengan tetamu. Best sgt tau, even penat tapi memuaskan laa. Raye minggu kedua tak
best sebab aku masuk wad, hihiii. Macam-2 akitiviti raye tahun ni, g karoeke satu family, emm.
g beraye satu kelas, family dari negeri sembilan datang. Memang tak terlayan. Sebenarnye best tau
family besar-2 ni. Duit raya melimpah-limpah, even aku dah besar panjang, huhuuu. Seronok!
Duk umah je pon dapat duit raye ;p adela dapat rm200++ mcm tu, ngeee <3 Thanks pade
yang bg tuuu, paling besar aku dapat RM50, paling sikit RM2, haha. papepon aku bersyukur sangat-2.
Moge-2 yang bg tu murah rezeki thun dpan bg double lg okey! hahaa. Selamat Hari Raya ;p 




Erti Persahabatan Harus Dipelajari :)



Janganlah kita memandang rendah erti persahabatan, kerana dalam hidup ini kita tidak mampu melangkah seorang diri tanpa seorang sahabat.
 
Orang yang suka mengkhianati teman sendiri adalah ibarat binatang yang suka memakan bangkai. Bertambah busuk bangkai bertambah pula seleranya
 
Teman yang banyak boleh diibaratkan seperti pasir pasir di pantai tetapi teman yang satu adalah mutiara di antara pasir pasir itu.
 
Teman ketawa bagaikan air di daun keladi walau tercurah tak berkesan. Tapi sahabat sejati bagai air lalu walau dicincang ia tak mungkin kan putus.
 
Bersahabatlah dengan hatimu terlebih dahulu daripada bersahabat dengan orang lain.
 
Musuhmu adalah sahabatmu yang akrab.
 
Persahabatan yang begitu erat punya pengertian yang dalam bagi kita yang menghargainya
 
Tidaklah kita dapat mengenal oranglain melainkan dengan 3 waktu.Tidak dapat diketahui adakan seorang itu pemaaf melainkan ketika dia marah. Tidak dapat dikenal seorang itu berani melainkan pada waktu berjuang. Tidak dapat dikenal sahabat melainkan waktu kesusahan.
 
Dua sahabat yang sejati akan selari dalam apa jua bidang yang diceburi, dan saling memahami antara mereka.
 
Terlalu sukar menjalin persahabatan kerana ia adalah pertautan hati bukan pertautan fikiran, lebih-lebih lagi bukan hubungan kebendaan semata.
 
Persahabatan yang akrab tidak akan dapat dipisahkan melainkan dengan kematian.
 
Bertemanlah dengan orang yang suka membela kebenaran.Dialah hiasan dikala kamu senang dan perisai diwaktu kamu susah.
 
Seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnya.
 
Sahabat adalah anugerah Tuhan untuk menjaga kitaRasa hormat tidak selalu membawa kepada persahabatan,tapi jangan pernah menyesal untuk bertemu dengan orang lain tetapi menyesallah jika orang itu menyesal bertemu dengan kamu.

Tuesday, 13 September 2011

Masuk Wad

Al kisah aku masuk wad ari Selasa 6.9.2011 disebabkan aku buathal, hal apee? biarlerr rahsia. ngeheeee.
Sepatutnye aku dibenarkan keluar pada ari Rabu 7.9.2011 jam 6 ptg tapi ade doktor sorang lg ni tahan aku lagi! bengang jee. Rupenye URIN AIR KENCING  &  UJIAN DARAH tak memuaskan. Aku disahkan mempunyai KEROSAKKAN BUAH PINGGANG. Sedih kot time aku dengar tu, tapi nak wat cmner? dah ketentuan. Doktor kate mungkin aku dah lame kene, cume tak g cek je, hmm. Hari Khamis lak 8.9.2011 badan aku dah bengkak-2 macam POPEYE, aku amik keputusan nak lari ke dari wad. Mane taknye tak ready ape-2 pon lg, dah nak wat ujikaji kat aku, nak scan bagai. Aku dahla takot bile aku disahkan sakit tu. Aku blaa time orang datang melawat. Pehh ramai guard carik aku tapi nasib bek ade amoi ni tolong aku, antar aku jauh skit dari HOSPITAL. Aku kat sepital tu pon tak sempat berubat ape-2, takpelaa janji aku dapat lari dari kebengkakkan badan aku! Skunk aku duk uma, berubat care islam, mama aku jage aku. Alhamdulillah sesak nafas & bengkak-2 pon beransur pulih. Walo camner pun nanti aku akan juge berubat kat hospital tentang buah pinggang aku yang rosak ni. Doakanlah kesihatan aku yee kawan-2? :)
*Sebenarnye makanan ringan kat luar tu la FAKTOR-2 kene penyakit ni. So korang sebelum terkene kurang-2kanlaa makan MCD kee, air berkarbonat, bende masin tu sumee :)

Friday, 19 August 2011

Tonsil Tekak

yang patah tumbuh yang hilang berganti. pas okey skit kene sengat tebuan tuu, kene lak TONSIL TEKAK lebih teruk dari ni aw. pehh penangannye, emm mmg sengsara, dmam, selsema skali smpai 1minggu tak puase. nak makan ponn tak lalu, hanya leh mnum air & sup jee, sedih. makan pe pon bukan rase pon. mcm rase makan pasir je :( kat skul pon takleh cakap, sampai dorg layan bella mcm org bisu jee. emm sampai hati, tapi takpee, KELAKAR ;p sekarang dah okey. so bella kene banyak minum air masak byk & kurangkan mnum ais. sbb bella obses ngn ais, hihihiii.
banyak kan UBAT kene makan? sampai naik MUNTAH tak lalu makan semua. teruk gileee. tp ALHAMDULILLAH sekarang semuanye beransur pulih. bolehlaa raye <3

Sengat Tebuan

 nampak tak pic kat atas ni? ni kesan bella kene sengat tebuan, actually kene empat tempat. tapi bella malas nak letak pic banyak2, semakk. emm sakit? mmg sakit, rase nak mati je. camne kene? aritu bella g bazar jauh ckit dari tempat bella then nak balik tuu bawak moto, bella ingt ade kayu or ulat kecik2 trpelanting kt tgn, mule pandang mcm xkesah, lame2 sakit sgt, skali tgok kene tbuan sekali EMPAT EKOR. pehh mengalir air mate time bwk moto tu, bella jentik2 dorg bg jgn sngat dah. em pastu balik rumah dulu, berbuka dulu baru g klinik sbb dah senja kann? klinik plak kt tmpt bella tutup sumenye, pegi klinik jauh sikit. terseksa gila masa tuu :( ok ade 1 klinik bukak, tu pon dekat 2 jam baru dapat jumpe doktor. patut la lama doktor tu ceramah komain lame, rawatnye tidak. hmm geram jee. ni la kesan tgn bella pas kejadian tu, berlubangg. hmm. sakit aw sampai sekarang, tapi pe nak buat kan?

Wednesday, 17 August 2011

Buka Puasa

 ni last week, kiterang g berbuka puase same-2 dekat MAC DONALD,
sambil tunggu mase, kiterang g BAZAR, kawan aku ajak sekali mntak kat mak die KUIH.
tengah2 round-2 kat bazar tu, si kawan aku ni, leh la TERPELETOK kakinya, sebab kan malu ade kee die gigit bahu aku yang terkena SENGAT TEBUAN tuu, pehh MELECET maa. 2x lak tu die terpeletok, malu tak malu lah kan, kalo aku mang malu abis laa, HAHAHA. pastu kiterang lepak kat TAMAN kat pic atas ni, sebab lambat lagi nak berbuke kan? snap-2 pic dulu, senyum baring, mengangkang bagai, haha. best gaklaa. dekat kul 7 baru gerak g mcd. tu pon men redah, sebab TAKDE HELMET dorg ni. nasib bek tak de polis.

muke dorang ni mintak PENAMPAR dari aku sebenarnye, hahaa. dah lapar sangat kann, tunggu mase jee, wawaa~ sume dok try makan GCB burger, seyes first time aku makan mual gilee, SUMPAH taknak makan g, tak kene ngn aku. BIGMAC gak sedap, kanka? papepon best ahh ngn dorang. ade dak tu tak puase, buat gaye puase, kene perli, wat muke RELAKS je c eina, hahaa. die lebih LAPAR dari ORANG PUASE, hebatlaa.

Tuesday, 16 August 2011

Secret Admire

No one knew the men in the picture above? He is my secret admire. I do not know why I liked him so I'm jealous when he was with another woman. Maybe he has its own attractions. I know him from the beginning from facebook. After that, we met and went to GENTING HIGHLANDS. There is everything to me. We ran while playing with snow. These are fond memories. First time out with that, I also had to cry in front of him. This is very embarrassing. When I walk more slowly, he wait for me. I am overwhelmed. Although he can not accept me as a lover he is, I hope that one day his heart would open for me. I would keep waiting.

Saturday, 30 April 2011

Helmet Kure-Kure

Lawak tak? Actually die ajak aku kua semalam, die kat umah NENEK die. Sekali pakcik die bagi HELMET STENG ni, hahaa. Aku punye gelak gylerr. Siap snap pic ni lagi, tapi cute kan? CUTE haktuihhh. hahaaa. Tapi pastu pakcik die bg HELMET LAIN, helmet cam MS tp besar ckit, tu pon aku gelak, die pon gelak, malu2. Last2 pinjam helmet eira. Ye ar ingatkan nak pegi SHAH ALAM/KLANG malam minggu, tp tak jadikk sebab dah lewat, g pown kiterang berdue jee. Aku bayangkan lau die pakai helmet ni turun shah alam, hahaa!! PEHHH..!! Hooo. g MCDONALD jelaaa, ONLINE sambil mamam BURGER, hahaa KENYANGGG  <3

Pertandingan Kawat Kaki Daerah.

b'dasarkan picture ni, korang pown dah tahu kan? mesti pasal KAWAT, yupyup, school aku masuk PERTANDINGAN KAWAT KAKI DAERAH, mulenye kiterang tak yakon boleyh menang sebab step kiterang bterabur, even dah berlatih 1bulan lebih macam tu. Time tu dah sedih giler, dahla besok nak bertanding, harini baru carik AKSESORI, dengan takde LESEN, g redah ke THE STORE, jauhh. Kat ctu jelaa ade jual bende yg kiterang carik, balik dengan berhujan, petir, yg penting TAYAR BOCOR! pehh. penangan. kadangkadang sampai putus ase dah kiterang, nak menangis jerkk.
tapi maybe itu SATU UJIAN DARI ALLAH kann? kalo b'usaha mesti ade hasilnye..
SEHINGGAkan........
school aku diumukan NAIB JOHAN DAERAH. uhuuu. Bpelok menangis kiterangg.
Tanpa KERJASAMA. semua tak bhasil.
*yg aku sedih, tahun ni last aku KAWAT ;(
.Selamat Tinggal Duniaku.

Tuesday, 22 March 2011

Date with lover

  Malam minggu ni syg aku ajak kua g tgok wayanglah kan kat klang. Ei seronoknye kalo kua ngn die a, sape xsukee kuar dgn mr.love kan? tp aku ni bile kua ngn die aku bler, jd bengap pon ade, taktahu dressup pe nk pakai, eii selalu mcm tu aw ;( tp kalo kua ngn member jadi jee, yelaa kawan ni xbanyak songeh. buruk cantik busuk kite pon tetap kwn, kalo ngn mr.love ni kene jage skit an penampilan, hohooo -,- jd mgelabah aku xcukup tido nak pakai ape, kwn2 suruh pakai baju kurung, haa! ni laa gile, ingat aku ni jenis ape tah kan? memang lawaklaa, tebiat! aku rase simple2 dah ok la tu, tp simple yg cmner? huhuu. tu ari die ajak kua, aku bg alasan, cian die, kali ni arap2 jadik lah okeyh :) hentam sajelaa. yg penting jumpe jugak, aku dah rindu tahap gile babeng babi tocet semua ade kan? tak sabar tambah suruh mase jalan pelan2, hahaaa. ituu jee laa <3

26 MARCH 2011
  Yeyee, dah kua pown ngan die, tengok wayang cite HANTU TANAH RUSIK, mmg banyak blue ar. Kiterang amik seat couple, hahaa. Ye ar cite hantu, takot babe, leh pelok die! wawaaa. Dekat 3PAGI gak baru balik umah sbb pas tgk wyang ingt an nak g ICITY, last2 die tmasuk jalan g TANJUNG HARAPAN, ngekkk. Lepak jela ngn die n kawan2 die kat kdai mnum WAHIDA. Balik mmg penat gile babi, tapi aku hepi bsame die yg ku shayunk!